بازسازی درمانگاه : در اکثر شهرها درمانگاه وجود دارد. هرچند درمانگاهها نسبت به کلینیک های تخصصی از تجهیزات و فضای کمی برخوردارند هستند و افراد کمی را میتوانند به طور همزمان درمان کنند؛ با این حال این موضوع تاثیر خاصی براهمیت درمانگاه و بازسازی درمانگاه نمیگذارد. معمولا افراد که به تب، سرماخوردگی، دلپیچه و … دچار میشوند، برای ویزیت و تهیه نسخه پزشک به درمانگاه مراجعه میکنند و اولین چیزی که نظر انها را جلب میکند نوع بازسازی درمانگاه و نوع دید طراح می باشد.
درمانگاه ها از مکان هایی هستند که هرچند وقت نیاز به بازسازی دارد. این بازسازی دلایل مختلفی مثل فرسودگی، زلزله و … دارد؛ و انجام بازسازی درمانگاه ضروری است.
بازسازی درمانگاه طبق اصول خاصی باید انجام شود، تا درنهایت به نقطه مطلوب برسد. از این رو در این مقاله قصد داریم به روش کاملا قدم به قدم نکته ها و روش بازسازی را بازگو کنیم.
چگونه درمانگاه را بازسازی کنیم؟
بازسازی درمانگاه از سری کارهایی است که باید به دست متخصصان و فعالان این حوزه سپرده شود، تا نتیجه خوبی حاصل شود. اما به طور کلی، دانستن فرایند اینکار تا حد زیادی به هزینه ها و همچنین سرعت کار کمک خواهد کرد. معمولا مشکلاتی که به علت فرسودگی در درمانگاه پدیدار میشود: نم زدگی، رویش قارچها و باکتری های مضر و یا حتی وجود حشرات موذی است. این مشکلات همگی بعد از بازسازی از بین میروند، البته اگر اصولی انجام شود!
درمانگاه ها از چندین بخش تشکیل میشوند:
پذیرش
صندوق
فضای انتظار
داروخانه(معمولا طراحی داروخانه خارج از فضا درمانگاه انجام میشود.)
بازسازی پذیرش و صندوق در بازسازی درمانگاه
در هر درمانگاه مهمترین بخشی که باید در معماری بازسازی درمانگاه توجه شود، پیشخوان های پذیرش هستند. این پیشخوانها در اولین قدم باید فاصله چندانی با درب ورودی نداشته باشند و همچنین مقابل دید ارباب رجوع بنا شوند.
از آنجایی که این فضا در سالن اصلی قرار دارد، بایستی از لحاظ رنگ و متریال استفاده شده در ساخت این کیوسکها، با فضای درمانگاه همخوانی داشته باشد. به عنوان مثال اگر در دکوراسیون درمانگاه از کاغذ دیواری استفاده میکنید، باید در طراحی پیشخوان و بازسازی درمانگاه نیز از کاغذ دیواری استفاده کنید تا هارمونی و یکنواختی فضا از بین نرود.
استفاده از نورپردازی، طراحی نما مدرن به پیشخوان پذیرش خواهد بخشید، پس استفاده از نورپردازی را جدی بگیرید!
بازسازی درمانگاه
بازسازی فضای انتظار در بازسازی درمانگاه
فضاهای انتظار در بازسازی درمانگاه باید طوری بازسازی و طراحی شوند، تا ارباب رجوع به راحتی بتوانند در آن قرار بگیرند و زمان انتظار برایشان قابل تحملتر شود. از این جهت استفاده از مبلمان راحتی تا حد زیادی به این مسئله کمک میکند.
مبلمان باید طوری طراحی شود تا بیمارانی که نمیتوانند بنشینند، برروی آن دراز بکشند تا نوبت برسد. البته به این نکته هم توجه کنید، که را طوری قرار دهید که از هم فاصله داشته باشند تا کسانی که مشکلات مسری دارند، از انتقال بیماری جلوگیری کنند.
نکته بعدی در مورد بازسازی درمانگاه فضای انتظار رنگ دیوارها است. به دلیل اینکه درمانگاه باید آرام باشند، یکی از نکات این آرامش استفاده از رنگ مناسب است. رنگ های تیره و کدر که باعث احساسات ناخوشایند میشوند، نمیتوانند انتخاب مناسبی برای درمانگاه باشند. رنگ های ملایم مثل ترکیب سفید و سبز انتخاب مناسبی است؛ با استفاده از این رنگ فضای درمانگاه آرامبخشتر خواهد شد.
نکات کلیدی در بازسازی درمانگاه
معمولا در درمانگاهها اتاق هایی که برای آمپول و یا ویزیت طراحی میشوند بسیار بزرگ هستند. از این جهت، با استفاده هوشمندانه از فضا در این اتاق ها، اتاق های دیگری نیز ساخته میشود. البته نکته ای باید به آن توجه کنید اینکه اتاق های تعبیه شده به اندازه یک تخت و یک همراه بیمار گنجایش داشته باشد.
نکته بعدی که در بازسازی درمانگاه بهتر است در نظر بگیرید استفاده از سرامیک های است که خیلی لیز نباشند و از استحکاک کافی برخوردار باشند. همچنین سرامیک مورد استفاده باید قابلیت شستشو داشته باشد، تا با شستشوی دورهای از رویش قارچها و میکروبها جلوگیری شود.
استفاده از نورپردازی را جدی بگیرید! نورپردازی از کارهایی است که انجام آن یک ضرورت در بازسازی به حساب میآید. از این رو در بازسازی داروخانه توجه زیادی در نورپردازی کنید.
همه میدانیم که نور احساس آرامبخشی را القا میکند، در نتیجه بهره گیری از یک نورپردازی عالی این حس را به بیماران نیز القا خواهد کرد. پس حتما این موارد را در باب بازسازی درمانگاه در نظر بگیرید.
سخن پایانی
در پایان باید توجه شما را به این نکته جلب کنم که گروه عمرانی دکو طب با تجربه فراوان و تیم های تخصصی خود با بهترین قیمت و کیفیت و طراحی به روز میتواند بهترین گزینه برای کارفرمایان محترم باشد . جهت مشاوره رایگان با ما تماس حاصل بفرمائید